SATULINNA

Klikkaamalla kuvia näet ne kokonaisina.

 
 
 
Koko: 70 m2
Rakennusvuosi: 1934
Asukkaat: nuori pariskunta
Asiakkaan briiffi: avaraa tilaa, loistoa ja luksusta, mustaa ja valkoista, sopivasti pinkkiä, rokokoo-tyyliä modernilla twistillä

Asiakkaan kommentti:

Asuntomme oli ostohetkellä alkuperäiskunnossaan, tunkkainen, sokkeloinen ja ahtaan oloinen. Meja mietti pohjaratkaisun uudelleen ja ylimääräiset seinät saivat lähteä. Myös huoneiden käyttötarkoitukset muuttuivat, jotta tiloista saatiin toimivia ja mahdollisimman avaria. Meja keksi muun muassa sulkea eteisestä keittiöön vievän oviaukon, jotta uunit saatiin upotettua siististi seinän sisään.

Mejan ehdottamia rohkeita tapettiratkaisuja mietimme hetken, mutta lopulta ihastuimme niihin. En olisi itse tullut ajatelleeksikaan mustaa makuuhuonetta, mutta missäpä nukuttaa paremmin kuin tummien seinien syleilyssä. Myös ruusuteemainen pikkuvessa ja violetit kylpyhuonekalusteet olivat hauskoja yllätyksiä. Upeat uusrokokookalusteet haimme Mejan opastuksella Tallinnasta. Samanlaisia ei tule vastaan kenelläkään!

Mielestäni Meja onnistui vangitsemaan asunnossa alkuperäisenä olleiden pylväiden tyylin ja levittämään sen koko asuntoon. Paksut koristelistat, kattorosetit ja valkoiseksi muutettu takka istuvat asuntoon kuin ne olisivat aina siellä olleetkin. Ymmärsimme, ettei sisustaminen ole vain huonekalujen valitsemista, vaan kokonaisuus muodostuu pienistä, mutta tärkeistä yksityiskohdista myös kiinteissä ratkaisuissa. Mejalla on kyky nähdä asunnon koko potentiaali, vaikka lattialla olisi ikivanha muovimatto ja totaalisen väärissä paikoissa olevilla seinillä myrkynvihreä maali. Asunnosta kuoriutui oma satulinnamme.”

Jani Etelämäki